yangın kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Yaman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları ötürüsı ile yangın anında insanoğluın esrar zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Ivedi çıkış bapsı ismi ile de aşina bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birşunca örgüda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli bir süre ısı ve kıvılcım geçişine direnebilecek yangın bapları kullanılır.

Yangın Bapsı, ivedili durumlarda binadan emniyetli bir şekilde boşaltma olanakı sağlayıcı, kanunlarla ıztırari hale getirilmiş ve âdem hayatını hakikat düz, yapıların en önemli unsurlarından biridir.

Yangın Kapısı Tatbik Amacı Yangın baplarının üretim amacı âdem evladı esenlığını koruyup yangın ve kötü doğal gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Dimak aksesuar sisteminin kendine katışıksız ayırt edici bir öteki özelliği kilit + posta seti yahut ürkü pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Asayiş: Müstacel çışitaa yardımcı olan baplar kilitlenme mekanizmasına mevla olmamalıdır. Müstacel durumlarda bapların her an açık olması insanların çıkışını kolaylaştırır.

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve makul bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın bapsı alelumum 60 dakika, B sınıfı bir yangın bapsı ise 30 zaman boyunca yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, yangın esnasında yaman ve alevlerin vesair alanlara yayılmasını önlemek için mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında yamanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere ehil olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının diğer bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emin bir şekilde binayı bırakma etmelerini sağlamlar.

Yangın merdiveni kapısına tek şekilde kilit takılamaz. Bazı binalar yararlanma saatleri dışında böyle bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın bapları kilitlenebilmektedir.

; bir yangın esnasında çatı içerisindeki kişilerin gücük, Yangın Kapısı hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini akdetmek amacı ile yapı bağırsaki yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Normal bir yangın, doğal afet ve benzeri durumlar evetğunda insanlar pencerelerden atlamakta ya da yapı dâhili merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimal boyutları, eşya taşıma kapasiteleri ve lüzumlu yangına peklik dereceleri dahil yetişmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolayca erişilebilir olmalarını esenlar.

Yangın kapısı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *